Springtij Architecten

Springtij Architecten: “een bijzonder krachtige eb en vloed”. Zo benaderen wij al onze projecten. Door niet voor de gebaande weg te kiezen, maar in en uit te zoomen, te doorbreken en te bouwen, het verleden een rol te geven in de toekomst, vanuit stedenbouw naar architectuur te kijken. Onze projecten zijn daarom anders, conceptueel scherp, vernieuwend en verrassend.
We zijn werkzaam in alle fasen van ontwikkeltrajecten en voelen ons thuis in opgaven die zowel ruimtelijk als politiek complex zijn. Wij zoeken altijd naar een architectonische uitwerking die binnen besproken budgetten de verwachting overstijgt.

Architectenbureau 2.0

Als architectenbureau 2.0 herkennen wij kansen in de markt, initiƫren wij eigen projecten, en ontwikkelen deze risicodragend mee. Ook doen we dit in opdracht. Onze financiele betrokkenheid zorgt naast kostenbesparing voor een realistisch ambitieniveau. Wij definiƫren het project, brengen partijen bij elkaar die achter ons concept staan en voeren gesprekken met gemeenten. Op basis van grondige analyse van de gegeven kaders en het bestemmingsplan zoeken we naar maximalisatie van de opgave.

Communicatieve architectuur: moderne ornamentiek

In al onze projecten vertalen wij verleden en toekomst naar een stijl die veel mensen aanspreekt, past bij de omgeving, de historie en lokale tradities. Hierbij transformeren wij kennis over de locatie, de omgeving en de bouwstijl uit het verleden om tot moderne architectuur. Dit noemen wij communicatieve architectuur. Het geeft een gebouw een duidelijke identiteit en karakter. Om dit te onderzoeken en te visualiseren speelt de 3D printer een belangrijke rol in het ontwerpproces.
Springtij Architecten is een Amsterdams architectenbureau met z’n oorsprong in Zandvoort aan Zee.
Wil je meer weten over onze manier van werken en wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Kees Draisma of Gimill Mual.

No image