rtl: de perfecte verbouwing: Venray

Project team: Gimill Mual, Jeroen de Vries, Marije Kanin Brans
Locatie: Venray
Start: 2021
Oplevering: 2021
Status: afgerond
Opdrachtgever: Particulier

De woning van Kiki en Sjors staat vlak bij het centrum van Venray. Het is een vrijstaande woning met een grote, losstaande loods waar Kiki haar bedrijf heeft. De tuin die aan beide kanten is begrensd met gemetselde muren voelt aan als een echte stadstuin.

De woonruimte op de begane grond laat te wensen over: de woonruimte is krap en de meest wenselijke entree is door het washok die bovendien precies het uitzicht vanuit de woning op de tuin in de weg zit. Hier is veel te verbeteren bij het maken van de gewenste uitbreiding!

Wij hebben voor Kiki en Sjors een transformatie en vergunningvrije uitbreiding ontworpen die:

De gekozen vormentaal is ontleend aan de naam en logo van het merk Kiki. De letter K komt terug in zowel de dubbele kapvorm als de wandconstructie. De houten constructie is eenvoudig en robuust en zou deels als een groot meubelstuk door Sjors zelf kunnen worden gemaakt. Dit zou een interessante kostenbesparing kunnen zijn bij het gegeven budget.

De wandconstructie die woning met de loods verbindt bestaat uit kolommen die steeds iets verder uit elkaar staan. Hierdoor transformeert de wand van een gesloten element bij de ingang tot een transparante colonnade aan de achterzijde van de loods en is vanuit de werkruimte de stadstuin goed zichtbaar maar is er geen inkijk in de woning.

axonometrie bestaand
concept
axonometrie nieuw
axonometrie nieuw opengewerkt
axonometrie opengewerkt
schema's ingrepen
nieuwe entree bijkeuken
nieuwe entree woonkeuken
de tuin gezien vanuit de nieuwe tuinkamer
de nieuwe tuinkamer gezien vanuit de tuin
de nieuwe keuken met doorkijk naar de tuinkamer en entree
de nieuwe kantoorruimte met uitzicht op de tuin en colonnade
De nieuwe kantoorruimte met uitzicht op de tuin en collonade
plattegrond
No image