RTL De perfecte verbouwing: Wenum Wiesel

Project team: Gimill Mual, Kees Draisma, Lars Zwirs, Marije Kanin Brans
Locatie: Wenum Wiesel
Start: 2021
Oplevering: 2021
Status: Competitie
Opdrachtgever: RTL

De woning bestaat uit een charmante (maar te kleine) jaren dertig woning en een ruim bijgebouw dat deels in gebruik is als kantoor gelegen op een zeer ruim kavel. De wens is om in deze woning meer ruimte te creëren en om er echt een plek voor het hele gezin van te maken.

Het gepresenteerde ontwerp is toegespitst het creëren van ruimte en verbinding.

De voorgestelde uitbouw vormt niet alleen verbinding tussen voor- en achterhuis, waarmee het ideaal wordt om als centrale leefkamer te worden ingericht, het geeft bovendien een ander perspectief op de tuin en maakt er integraal onderdeel van uit.

Door slim met verschillende kamers te schuiven is in eerste aanleg geen uitbreiding nodig van het voorhuis en hoeven geen kamers te worden gebouwd boven het kantoor. Hierdoor ontstaat voor deze verbouwing budget voor een grotere sprekendere leefruimte in de uitbouw.

Het creëren van ruimte en verbinding gaat ook gepaard met waardevermeerdering. Wenum Wiesel heeft relatief hoge waarde van woon-vierkante meters. De woning in combinatie met het grote kavel heeft het potentieel om verder in waarde te stijgen als in de toekomst met aanvullend budget een verdere uitbreiding kan worden gerealiseerd. Dit ontwerp houdt daar ook rekening mee en neemt deels voorschot op toekomstige uitbreiding. Afhankelijk van het budget kunnen onderdelen nader uitgewerkt worden of later uitgevoerd.

No image